Kertészeti árudánkban csak egészséges szabadgyökerű oltványokat árusítunk. 

Lerakatunk címe: Csillaghegyi Díszfaiskolai Áruda. Budapest, III. ker. Batthyány utca 3.

Honlap: www.disznovenykerteszet.hu

Email: info@disznovenykerteszet.hu.

Fertődi zamatos
jelenleg nem kapható

         

Jó termőképességű, megbízhatóan télálló, vesszőbetegségekre nem fogékony,  nagyszemű, zamatos ízű magyar nemesítésű fajta. Érése július elejétől július végéig tart. Különlegessége, hogy  a fagyasztott málna felolvasztás után is megtartja formáját.
Kiváló ipari alapanyag!

Autumn Bliss( blissi)


Angliában több termesztésben lévő fajta keresztezésével állították elő.

Az éves vesszői erősen tüskések, egyenesen növők, támrendszerként csak egyszerű dróthálóra van szüksége. Termése nagy, tompa kúp alakú, színe halvány pirosból sötét pirosba hajló. Gyümölcshúsa közepesen szilárd. Jól szüretelhető. A nyári és őszi termése összefolyik, nem különíthető el egymástól. Nagyméretű másodtermésének átlagsúlya 3,8 g sötétpiros színű, tompa kúp alakú közepesen fényes, kemény húsú. A szüret június végén kezdődik és októberig tart.
Nagyon bőtermő.
A szüret után minden hajtást tövig metszük vissza.
A következő évben a termés az az évben fejlődött hajtásokon érik. Igen ellenálló a Phytophtorás gyökérrrothadással szemben.
Hobbykertészek és termesztők számára egyaránt ajánljuk a málnanemesítés új generációjának e tagját

      

 

Lucana (Resa)

Erős növekedésű, közepes sarjhozamú fajta. Sarja tüskementes. Terméshozama közepes. Gyümölcse középnagy, kúpalakú, világospiros, könnyen szedhető. Jó ízű, aromagazdag. Érés kezdete nagyon korai. Augusztus végén, szeptemberben rendszeresen másodtermést hoz

  

PrimeberryR Sugana 

jelenleg nem kapható

Ez az új sarjontermő málnafajta egy új lépcsőfokot jelent a málnatermesztők életében. A fajtára jellemző a jó állag, a nagy gyümölcsméret, a kiváló íz, a csillogó piros bogyószín, a hosszú érési idő és a 98%-os 1. osztályú gyümölcskihozatal. Kell ennél több? A bogyók súlya 6-7 g közötti, jól tárolható a termés hűtőben.

A Sugana konkurencia lehet a tavaszi idényben a Tulameennek, használható tavaszi termesztésre az ú.n. „long cane” szaporítóanyagja is. Jó tulajdonsága a Phytophtora gomba elleni tolerancia is

Polka
érése: július közepétől novemberig ( első fagyokig)
termése: nagy szemű. átlagosan 6,6 g . íze kiválló, kemény húsú.
egy bokor átlagban 2-2,5 kg-termést hoz évente, így nagyon bőtermő
bokra ellenálló, ősszel talajszinten vágjuk vissza!

vissza